Välj din behandling nedan

Vid behandling av rynkor används ett muskelavslappnande medel som gör att nervimpulser till ansiktsmuskler hindras och rynkor slätas ut. Metoden är välbeprövad och ger mycket goda resultat och utjämning av rynkor, veck och fina linjer. Läkemedlet kan också användas vid besvärande arm- och handsvettning samt huvudvärk.

Botox är egentligen ett varumärke som ägs av Allergan och är en i mängden av neurotoxiner på marknaden. För enkelhetens skull kallar vi det för Botox framöver.

HUR GÅR DET TILL?

Innan behandlingen diskuterar vi tillsammans dina förväntningar, önskemål samt förutsättningar. Vi börjar med att ta bilder för din personliga journal där du får spänna den ansiktsmuskulatur vi ska behandla.

BEHÖVS DET BEDÖVNING?

En anti-rynkbehandling går oftast fint utan bedövning då kanylen som används är väldigt tunn och fin. Muskelavslappnande medel injiceras i de muskler som din injektionsbehandlare har markerat ut.

NÄR SER MAN RESULTAT?

Det vanligaste är att du börjar se resultat redan efter cirka 3-5 dagar. Full effekt syns efter ungefär två veckor. Resultatet varar i cirka 4 månader, men kan variera beroende på individuella förutsättningar som ämnesomsättning och styrkan i ansiktsmusklerna.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING?

Inför din behandling är det viktigt att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING?

24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol. Undvik också att ligga ner på den behandlade sidan på minst 4 timmar.

VAD FINNS DET FÖR RISKER MED BOTOX?

Blåmärken, svullnader och huvudvärk betraktas som vanliga biverkningar och försvinner oftast inom en vecka. Men det finns andra komplikationer som har en längre påverkan.

Om Botox inte injiceras korrekt eller om eftervården inte sköts enligt rekommendation kan det oavsiktligt sprida sig till andra muskler i ditt ansikte och orsaka exempelvis hängiga ögonlock.

Till skillnad från Fillers kan man inte ta bort Botox med hjälp utav Hyalase utan man får helt enkelt vänta ut tills neurotoxinet försvinner ut ur kroppen, vilket brukar ta 3-6 månader.

FÖRDELAR MED BOTOX

 • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad personal
 • Behandlingen innebär minimal smärta och kräver ingen återhämtning
 • Utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat i ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut
 • Resultatet är inte permanent

PRIS

Kostnadsfri konsultation, boka besök eller via telefon

1 område 2500kr

2 områden 3000kr

3 områden 3500kr

Varje nytt område efter det kostar 500kr/område.

Exempel på områden:

 • Panna
 • Kråksparkar
 • Arga rynkan/Glabella (rynkor mellan ögonen)
 • Sura mungipor/Marionettlinje (nedåtgående mungipor)
 • Rökrynkor (rynkor runt munnen)
 • Halsband/Platysma 
 • Gummy smile (leende som gör att lite mer tandkött än vanligt syns)
 • Lipflip (vika överläppen så att den blir mer synlig vertikalt)

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i huden och hjälper hudens fuktbalans och ger den lyster. Fillers (hyaluronsyra) injiceras i huden för att bland annat behandla rynkor, förbättra ansiktskonturen samt få en volymökning på exempelvis läppar och kindben.

Mängden hyaluronsyra minskar dock kraftigt med stigande ålder, vilket medför rynkor och minskad volym. Vårt mål är att återskapa och förbättra, inte förändra. Naturliga resultat är vår främsta prioritet.

HUR LÄNGE HÅLLER FILLERS?

Då hyaluronsyra med tiden bryts ner naturligt i kroppen är effekten av fillers inte bestående utan håller mellan sex och arton månader.

Varaktigheten beror främst på behandlingsområde, vilket preparat som väljs samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil.

NÄR SER MAN EFFEKT AV BEHANDLINGEN?

Du kan se effekt av fillerbehandlingen direkt, men huden brukar vara svullen de första dagarna efter behandling, så det slutgiltiga resultatet syns först efter några dagar.

HUR OFTA BÖR MAN BEHANDLAS?

Regelbundna injektioner är att föredra om du önskar bestående effekt. Behandlas du regelbundet kvarstår effekten längre för varje gång.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING?

Inför din behandling rekommenderar vi att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Har du återkommande problem med munsår, rekommenderar vi förebyggande behandling med virushämmande läkemedel.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING?

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.

VAD FINNS DET FÖR RISKER MED FILLERS?

 • Infektioner där huden penetrerats
 • Blåmärken och svullnader som kan vara upp till en vecka
 • Ojämnheter och assymetri
 • Röd och irriterad hud. Ovanligt och oftast ganska snabbt övergående
 • Blockering av blodkärl kan leda till nekros, vilket innebär att frisk vävnad ruttnar och dör. Därför är det viktigt att behandlaren kan sin anatomi och att motmedel kan sättas in snabbt. Motmedel är läkemedlet Hyalase som bryter ner Fillers/hyaluronsyran. Ytterst ovanligt!
 • Behandling med fillers kan också leda till permanent blindhet om behandlaren träffar facialisartären. Därför är det viktigt att behandlaren använder trubbiga nålar inom vissa områden för att undvika allvarliga komplikationer. Ytterst ovanligt!

PRIS

Kostnadsfri konsultation, boka besök via mail eller telefon

Läppar volym Från 2000kr

Nasolabialveck (åldersrelaterade veck mellan näsa och kind) Från 2000

Marionettlinjer (sura mungipor) Från 2000kr

TANDGNISSLING – Botoxinjektioner i käkmuskeln gör att tandgnissling avstannar helt/minimeras. Effekten inträder efter 7-10 dagar, och därmed kan du inte utföra omedvetna tandgnisslingar i sömnen. Resultatet varar cirka 4-8 månader, beroende på din egen styrka i bettet. Kontinuerlig Botoxinjektion rekommenderas för att skona tänderna samt för att tandgnisslingen skall upphöra/minimeras.

SPÄNNINGSHUVUDVÄRK – Behandlar panna och glabellaområdet mot spänningshuvudvärk. Denna behandling riktar sig mot de som omedvetet ”spänner” ögonbryn och panna, och som kan leda till huvudvärk. Genom att slappna av dessa muskler, kan det leda till mindre huvudvärk. Denna behandling riktar sig inte till de som lider av migrän.

HYPERHIDROS / ÖVERDRIVEN SVETTNING

Primär hyperhidros, onaturligt hög svettproduktion som inte hör ihop med stress, nervositet eller någon sjukdom, är ett vanligt tillstånd som drabbar ca 3% av befolkningen.

Man kan ha onormalt hög svettproduktion i armhålor, handflator, fotsulor, ansikte eller ljumskar. Men det finns en effektiv svettbehandling med små injektioner av läkemedlet Botox.

PRIS

Överdriven svettning armhålor 3500kr

Tandgnissling 2500kr

Spänningshuvudvärk 3000kr

En behandling för dig som vill jämna ut och strama upp din hud. Profhilo är en form av flytande filler som på samma vis består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyran injiceras i hög koncentration in i huden och triggar i gång vår egen produktion av kollagen och elastin, vilket resulterar i en stärkande och återfuktande effekt inifrån. Behandlingen omnämns ofta som ett ”flytande” ansiktslyft. Kan kombineras med andra injektionsbehandlingar.

Vem passar det för?

Profhilo passar perfekt för en lite åldrad hy som behöver stramas upp, som ger synbar och tydlig skillnad i hudens kvalitet och yta. Profhilo går också att använda i förebyggande syfte och i kombination med andra estetiska behandlingar.

Hur går det till?

Behandlingen sker enligt en speciellt utprövad teknik för bästa resultat, där tio små injektioner görs i ansiktet. Efter behandlingen sker en långsam frisättning av hyaluronsyra under ungefär en månads tid. Då aktiveras kollagen och elastin och bygger upp huden underifrån. Det innebär att huden “återfuktas” från insidan och skapar en naturlig lyster som gör att huden ser friskare ut och rynkor mjukas upp. Vi ser väldigt fina resultat med Profhilo, och effekten kallas ibland för ett “flytande ansiktslyft”. Behandlingen utförs av legitimerad sjuksköterska med speciell utbildning för Profhilo.

Efter fyra veckor görs ytterligare en behandling för att uppnå bästa resultat. Efter två till tre månader syns maximal effekt, som sedan håller i ungefär sex månader. Därefter kan man göra en kompletterande behandling.

Vad ska man tänka på innan och efter behandling?

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Samma dag och dagen efter behandling bör du undvika alltför ansträngande fysisk aktivitet och bastubad. Rodnad och svullnad kan förekomma några timmar efter behandlingen. Blåmärken är ovanligt.

Pris

Kur med 2 behandlingar med 4 veckors mellanrum 6000kr

1 underhållsbehandling 3500kr